อาหารกล่อง Arigato BENTO

อาหารกล่อง Arigato BENTO
อาหารกล่อง Bennto

Arigato BENTO Kabuki Set

Arigato BENTO Kabuki Set

อาหารกล่อง Arigato BENTO

อาหารกล่อง Arigato BENTO
Arigato BENTO Mini-box

วันจันทร์ที่ 25 พฤษภาคม พ.ศ. 2552

วิธีทำ คุชิ ดังโงะ


สูตรและวิธีทำขนมดังโงะภาคภาษาอังกฤษ (เรื่องแป้งลองสอบถามผู้รู้ดูอีกที เพราะบางแห่งบอกว่า ไม่แน่ใจว่าใช้แป้งอะไรกันแน่ ระหว่างแป้งข้าวเจ้า แป้งข้าวเหนียว และแป้งท้าวยายม่อม) สูตรนี้เขียนว่าแป้งข้าวเหนียว

Ingredients
1 cup glutinous-rice flour
3/4 cup warm water

FOR SAUCE
3/4-1 cup water
1/2 cup sugar
2 tablespoons soy sauce
1 1/2 tablespoons potato starch or cornstarch
1 1/2 tablespoons water
bamboo sticks

Directions
1. Put rice flour in a bowl and add warm water.
2. Knead the dough well.
3. Make small round dumplings.
4. Place the dumplings in a steamer and steam them on high heat for 10 minute
5. Cool the dumplings and skewer them in bamboo sticks. (3-4 dumplings each stick.)
6. Mix water, sugar, and soysauce in a pan and put it on medium heat.
7. Mix the water and potatostarch in a cup and set aside.
8. When the sauce boils, add the starch mixture and mix quickly.
9. Slightly grill the skewered dumplings and brush the sauce over them.
FOR SAUCE (ซ็อส)
3/4-1 cup water (น้ำประมาณ 3/4 ถึง 1 ถ้วย)
1/2 cup sugar (น้ำตาลทราย 1/2 ถ้วย)
2 tablespoons soy sauce (ซีอิ๊ว 2 ชต.)
1 1/2 tablespoons potato starch or cornstarch (แป้งมัน 1 1/2 ชต.)
1 1/2 tablespoons water (น้ำ 1 1/2 ชต.)
bamboo sticks (ไม้เสียบ)

วิธีทำ....ผสมน้ำ น้ำตาล ซีอิ๊วเข้าด้วยกันในกะทะแล้วนำไปตั้งไฟแรงปานกลาง พอเดือดแล้วนำน้ำผสมกับแป้งมันเทลงเข้าไปผสมอย่างรวดเร็ว

ไม่มีความคิดเห็น: